• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Gadis bawah umur nafi seks Perdana Menteri

ROME: Remaja yang dikaitkan dengan siasatan jenayah terkini Perdana Menteri Itali, Silvio Berlusconi berkata, hartawan empayar media itu memberikannya 7,000 euro (RM28,520) ketika beliau dijemput meraikan Hari Valentine di villa pemimpin itu dan mengulangi pendirian beliau tidak melakukan seks dengan lelaki berkenaan.

Pihak pendakwa Milan masih menyiasat sama ada Berlusconi membayar untuk melakukan hubungan seks dengan gadis bawah umur dari Maghribi itu dan menyalahgunakan kuasanya dalam usaha melindungi perbuatannya.
Berlusconi mengecam dakwaan itu dan menyifatkan tuduhan itu sebagai ‘luar biasa dan aneh’.

Remaja itu yang juga penari kelab malam dengan nama panggilan Ruby ketika dalam satu temuramah televisyen Sky TG24, berkata, Berlusconi tidak tahu beliau di bawah umur apabila dijemput ke villa berdekatan Milan, tahun lalu.

“Saya memberitahu semua orang saya berusia 24 bukannya 17 tahun”, katanya.

Ditanya mengapa Berlusconi memberi wang kepadanya pada beberapa parti sebelum ini, beliau berkata, beliau menghadiri satu parti di villa pemimpin itu di luar Milan.
“Saya baru tiba di Milan dan beliau tahu kesusahan keluarga saya dan mahu membantu,” katanya.

Dalam temuramah lain, Ruby berkali-kali mengulangi bahawa beliau tidak melakukan hubungan seks dengan lelaki itu.

Ruby yang kini 18 tahun berkata, tetamu makan dan menari dalam parti itu dan Berlusconi ‘menyanyi dan berjenaka’.

Pendakwa berkata, mereka masih menyiasat sama ada perdana menteri itu mengadakan seks dengan gadis berusia 17 tahun dan menggunakan pengaruh untuk melindungi perbuatannya.

Pihak pendakwa turut mengemukakan saman Jumaat lalu bagi membolehkan Berlusconi dan peguamnya hadir untuk soal siasat. – AP

No comments: