• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Gadis ketagih seks...Dah tidur dengan 1,000 lelaki


Sejak pertama kali berhubungan seksual pada usia 15 tahun, seorang wanita menjadi sangat ketagihan dengan seks.Setiap bulan ia boleh tidur dengan lelaki bersilih ganti.Bahkan di usianya yang kini menginjak 42 tahun, terhitung 1000 lelaki telah ia tiduri.

Crystal Waren (gambar) mengenal seks sejak usia 15 tahun, ia pertama kali berhubungan intim dengan teman sekolahnya.Dan sejak saat itu, ia percaya telah langsung ketagihan dengan seks.

Ia sering berhubungan intim dengan teman-teman lelaki sebayanya. Setiap bulan ia boleh berhubungan dengan lelaki baru.Pada usia 17 tahun saja, total ia sudah berhubungan dengan 40 orang.

"Aku tidak berfikir apa pun pada saat itu.Aku fikir semua gadis di desaku juga bereksperimen seperti itu.Aku tidak tahu bahawa 40 lelaki lebih dari kebanyakan yang boleh ditiduri wanita sepanjang hidupnya.Yang aku tahu aku merasa sangat baik ketika sedang berhubungan seks," jelas Crystal Waren, yang lahir di Somerset, England.

Antara usia 17 hingga 20 tahun, Crystal mulai berpetualang dari pub dan klub, di mana dia punya banyak kesempatan untuk memenuhi hasrat seksualnya.Tapi meski bercinta dengan banyak lelaki, Crystal mengaku selalu melakukan seks aman.

Dia tidak boleh memiliki anak tetapi seks aman memastikannya agar tidak terinfeksi penyakit menular seksual."Aku tidak tahu mengapa aku sangat menikmati seks. Seperti kecanduan yang lain, aku akan moody dan frustasi bila tidak boleh mendapatkan apa yang aku inginkan," jelasnya.

Kini sudah lebih dari 1000 lelaki yang pernah menjadi kekasih dan tidur dengan Crystal.Bahkan suatu hari ia pernah berhubungan seks dengan 7 lelaki berbeza dalam waktu 24 jam.

Kecanduan seks bukan sekadar penyakit akibat tak bosa menahan godaan atau rangsangan seksual saja, tapi juga kerana ketidakberdayaan untuk mengontrol perilaku. Bahkan menurut ahli psikologi, kecanduan seks kini dikategorikan sebagai penyakit saraf.

Berikut ini beberapa peringatan awal yang harus diwaspadai sebagai gejala kecanduan seks, seperti dikutip dari Lifemojo:

1. Menggunakan seks untuk menghilangkan perasaan negatif hingga boleh mendapatkan kesenangan sementara

2. Menyembunyikan perilaku seksual dari pasangan

3. Semua efek sakit dari pekerjaan, hubungan dengan orang lain atau kehidupan sehari-hari akibat obsesi terhadap seks

4. Menyadari bahwa hubungan seks yang dilakukan bisa menjadi masalah jika diketahui oleh publik

5. Ketidakmampuan untuk berhenti dari kehidupan seksual rahsia yang berbahaya secara permanen

6. Melakukan masturbasi secara kompulsif (berulang-ulang) dan melakukan seks yang tidak sihat

Ada pula beberapa perilaku khas yang dimiliki oleh seorang ketagihan seks seperti:
1. Memiliki keasyikan tersendiri dengan seks sepanjang waktu

2. Menjadikan aktivitinya sebagai salah satu ritual

3. Meskipun menyedari bahawa tindakannya salah, para penagih seks akan mampu mengubah perilakunya tapi tetap melakukan kesalahan yang sama berulang-ulang.

Menurut Maureen Canning, seorang konsultan klinik dari Meadows Addiction Treatment Center, Arizona, untuk benar-benar menyembuhkan seorang pecandu seks diperlukan waktu 2 hingga 5 tahun terapi. "Terapi kecanduan seks bukan ditujukan untuk menghilangkan hasrat seks seumur hidup, tapi untuk belajar bagaimana melakukan seks dengan betul dan selamat," kata Canning.

No comments: