• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Mayat bayi jadi makan lazat

Sebuah bandar di Canton China, kini mempunyai satu obsesi terbaru iaitu Sup Herba Bayi yang dikatakan mampu meningkatkan tenaga batin bagi si pemakannya.

Harga bagi semangkuk sup bayi herba ini ialah RM 2, 000. Sebuah restoran yang ,menghidangkan makanan seperti ini mengakui bahawa semua pelanggan yang pernah memakan Sup ini akan kembali semula untuk makan lagi. “Mereka semua mengakui akan keberkesanan khasiatnya yang sangat pantas.Herba yang direbuskan bersama-sama bayi ini juga adalah herba terbaik dan termahal. Herba, janin bayi dan daging ayam akan dimasukkan sekali kemudianya direbus atau distimkan selama 8jam.”

Pemilik kedai tersebut juga mengakui, beliau sendiri mengamalkan memakan sup herba bayi ini, dan sebagai hasilnya dia yang berumur 65 tahun masih kelihatan muda dan bertenaga serta telah mengahwini seorang wanita berusia 19 tahun dan mereka melakukan hubungan seks setiap hari.

Namun begitu hidangan ini dijual secara rahsia. Bahasa kod yang digunakan untuk menempah hidangan ini ialah “spare rib soup” “Ada juga pasangan yang datang menjual bayi di dalam kandungan mereka. Semakin ramai pasangan yang datang secara sukarela untuk menjual bayi di dalam kandungan selepas pihak kerajaan China memperkenalkan undang-undang 1 anak 1 keluarga. selalunya kami akan menyuruh pasangan terbabit menunggu sehingga usia kandungan 5 bulan baru digugurkan. kerana rasa fetus pada usia 5 bulan adalah yang paling sedap dan berkhasiat.”

 Kisah ini telah mendapat liputan meluas dari pelbagai peringkat masyarkat di seluruh dunia. kempen “Eating People Is Wrong’ dilancarkan dan menggesa pihak FBI untuk menyiasat. Sebagai tindak balas penduduk di China yang menyokong adat memakan janin bayi ini, mereka mengatakan “tiada agama yang mengharamkan Cannibalism” dan tiada undang-undang di sini yang menegah daripada kami memakan manusia. Mereka mengakui bahawa mereka membeli fetus dari rumah mayat dan sekolah perubatan.

Cara-cara memasak janin bayi ini..

1) Bayi dibersihkan dari kekotoran, darah dan sebagainya. Harus berhati-hati agar badan bayi tidak hancur atau terkoyak. Lagi sempurna keadaan fizikal bayi, lagi mahal harganya. Jari jemari fetus sangat digemari kerana rasanya seperti kaki ayam yang rangup

 2) Setelah itu janin dipotong-potong sebagai persiapan untuk direbus.

 3) Janin direbus dengan herba selama 8 jam

 4) Siap untuk dihidang!

 5) Jom Belasah…aiii yeeee tuiii...

No comments: