• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Beauty and the beast...Cinta tak kenal rupa dan darjat

Melalui gambar yang diambil di sebuah tempat awam ini, seorang lelaki miskin yang tidak berumah kelihatan bermesra dengan seorang wanita cantik dengan bercinta, bercium dan berpelukan di tempat awam tanpa menghiraukan orang ramai yang lalu lalang..!

Pasangan lelaki miskin dan wanita cantik itu bemesra menarik pandangan orang ramai yang berada di situ..Jom layan..~ Gambar-gambar ini dikatakan telah diambil oleh orang ramai yang melihat lelaki tidak berumah (miskin) tersebut yang bermesra bersama kekasihnya yang juga seorang wanita cantik di sebatang jalan tempat awam di China.. 


Homeless man tersebut dikatakan berjalan sambil berpelukan, berpegang tangan dengan kekasihnya itu sambil bermesra dan bercium dengan gadis cantik yang dikatakan kaya itu.. Walaupun wanita cantik itu kelihatan marah dengan beberapa orang yang mengambil gambar curinya bersama lelaki miskin itu terus menunjukkan kasih sayangnya pada lelaki homeless itu.. 

Ya, cinta memang buta. Walaupun ramai yang memerhatikan pergerakan homeless man dan wanita cantik yang dianggap pelik itu, mereka tanpa segan silu terus berkasih sayang tanpa menghiraukan orang ramai di jalan yang penuh sesak itu.

Gadis cantik itu akhirnya telah disoal siasat oleh pihak polis yang terserempak dengan mereka ketika itu..Pihak polis menyoalsiasat wanita cantik itu kerana bimbang keselamatannya ketika dia dilihat berpeluk, beramah mesra, bercium, berkasih sayang dengan lelaki miskin itu.. 

Ketika disoal siasat oleh pihak polis, wanita cantik itu menyatakan bahawa lelaki miskin itu merupakan suaminya dan dia bagaimanapun tidak menyatakan tentang nama, umur serta tempat tinggalnya kepada pihak polis itu..

Wanita cantik itu membuktikan bahawa pandangan masyarakat terhadap lelaki miskin itu harus dibuang jauh2..~Dia membuktikan bahawa cinta itu buta..Cinta tidak mengenal siapa.. Sehingga kini identiti wanita cantik dan homeless man tersebut masih menjadi misteri selepas gambar mereka bermesra tersebar.

2 comments:

lobo said...

Ko punya blog ni sakit mata aku nak baca. Coba la buat background tu contrast sikit. Kalau orang migraine bole tecabut bijik mata baca ini blog.

Anonymous said...

pada aku.... kalau nak "berbakti dan berbuat baik" sekalipun, biarlah bertempat. Kalau tidak sah sigadis species ada yang tak kena......