• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Isteri gersang tak disentuh suami

SAYA isteri dan ibu kepada dua anak perempuan berusia 8 dan 6 tahun. Saya mempunyai masalah dengan suami sebaik melahirkan anak pertama. Suami saya seorang yang baik dan bertanggungjawab. Malangnya, dia sering mengabaikan nafkah batin kepada saya.

Pernah saya dan suami berbincang, tetapi berbagai alasan diberikan. Saya teruskan juga hubungan ini dengan rasa cinta dan kasih sayang sepenuhnya meskipun hati makin terluka. Perkara ini berlarutan lebih lima tahun. Tidak pernah sekali dia menyentuh saya. Betapa kecewa dan sedihnya saya memikirkan ‘penyakit’ suami dan keengganan melayan saya.

Apatah lagi sering disogok kawan dan saudara bertanya bila nak tambah lagi cahaya mata membuatkan saya bertambah runsing. Baru-baru ini, dia menegur kelakuan saya dalam ‘facebook’ (fb) dan saya terima teguran itu. Tetapi memikirkan sikapnya terhadap saya, saya jadi marah serta bertambah kecewa. Saya padamkan nama dia dalam senarai rakan fb dan telefon bimbit.

 Saya cuba pujuk hati dan tidak bersikap mementingkan diri tetapi sampai bila harus saya pendamkan? Tidak pernah saya meluahkan pada sesiapa masalah saya. Terfikir juga ingin merujuk kepada Pejabat Agama tetapi saya tak mahu perkara berlarutan sebab saya percaya masalah ini boleh diselesaikan dengan cara baik.

Ria
Hulu Selangor
2 comments:

Generasi Terhebat Terengganu Bangkit Runtuhkan UMNO said...


(( PENTING )) - Adik2 semua mesti mengundi seperti di bawah... Teliti betul2 OK :-)

~ Cara2 Mengundi - Klik Di Sini ~

-----------------------------------------------------------------------------------------------
UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap memilih jadi bodoh?

2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...


~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~

~ BUKTI 3 ~

~ BUKTI 4 ~


Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...(( PENTING )) - Adik2 semua mesti mengundi seperti di bawah... Teliti betul2 OK :-)

~ Cara2 Mengundi - Klik Di Sini ~

Anonymous said...

pergi le mengadu kat pej Agama.. xda masalah yg x blh selesai..hidup mst ceria..buat apa bermuram durja..kalau suami dh x mampu..lepas je dgn cara baik..selesai masalah