• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Ustaz Azhar Idrus, isteri kemalangan

PROTON Iswara (kiri) dipandu Che Daek Abdul Rahman remuk selepas bertembung dengan Volkswagen Golf dipandu Ustaz Azhar.

Penceramah popular Ustaz Azhar Idrus bersama isterinya terbabit dalam kemalangan apabila kereta dipandunya bertembung dengan sebuah kereta lain di persimpangan lampu isyarat Kampung Pengadang Baru, di Kuala Terengganu , semalam.

Dalam kejadian jam 7.40 pagi, Ustaz Azhar dan isterinya dilaporkan tidak cedera, manakala pemandu dan penumpang kereta Proton Iswara cedera ringan dalam kemalangan itu menerima rawatan pesakit luar di Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini.

Pemandu kereta Proton Iswara, Che Daek Abdul Rahman, 58, cedera di dada manakala anak saudaranya, Iskandar Mohd Saidi, 12, bengkak di kepala akibat terhantuk dan luka di tangan.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian.

Katanya, kemalangan berlaku ketika Ustaz Azhar atau nama sebenarnya Zamrul Idrus, 49, dan isterinya dalam perjalanan ke Bukit Payong, Marang.

Beliau berkata, Ustaz Azhar membuat laporan polis pada jam 11 pagi di Cawangan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Terengganu dan memberi keterangan berhubung kemalangan itu.

 Dalam pada itu, usaha Metro Ahad untuk menemubual Ustaz Azhar gagal apabila beliau enggan mengulas lanjut dan menyerahkan kepada pihak berkuasa bagi menjalankan siasatan berhubung kemalangan itu.


No comments: